Schilderwerk aan de buitenkant van een huis of ander gebouw is erg belangrijk. Het zorgt voor bescherming tegen diverse weersomstandigheden en houdt het materiaal in topconditie. Heb je bijvoorbeeld houtenkozijnen? Dan zorgt de verflaag ervoor dat het houtwerk niet gaat rotten en mooi blijft.

Wat kost buitenschilderwerk?

De kosten van buitenschilderwerk kunnen sterk varieren. Over het algemeen wordt hiermee gedoeld op het schilderen van kozijnen en extra houtwerk. In sommige gevallen zal het echter om het schilderen van buitenmuren gaan. Dit doen wij wel, maar in deze gevallen komen wij graag eerst langs. Voor het gemak focussen wij hier op de kosten van het schilderen van kozijnen en overig houtwerk.

Als je buitenschilderwerk laat uitvoeren is de kwaliteit van het schilderwerk natuurlijk van groot belang. Kwalitatief hoogwaardig schilderwerk blijft langer goed en scheelt uiteindelijk in kosten. Wij werken alleen met de beste verf en de best schilders, zo ben jij verzekerd van kwaliteitsschilderwerk. De kosten hieronder zijn op basis van onze ervaring en kunnen verschillen per klus. Gebruik daarom de prijscalculator op onze website of neem contact op en wij komen graag langs!

Woning Kosten incl. materiaal
Appartement 1500 euro
Tussenwoning 1750 euro
Twee onder een kap 3500 euro
Vrijstaand huis 7000 euro
Buitenschilderen? Laat het uitvoeren door de kwaliteitsschilderwerk.nl

Zelf de prijs van jouw schilderwerk berekenen?

Het berekenen van schilderwerk hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij zijn graag transparant over onze prijzen. Daarom is iedereen vrij onze prijscalculator te gebruiken, maar het is ook mogelijk om handmatig jouw prijs te berekenen. Bij grote oppervlakten kun je uitgaan van een prijs per m2 en bij nauwkeurige werkzaamheden zoals kozijnen wordt er een prijs per uur berekend.

Kosten per: Prijs
Per m² 40 – 50 euro
Per uur 45 – 55 euro

Onderhoud van buitenschilderwerk

Het onderhouden en regelmatig checken van schilderwerk is erg belangrijk. Als je namelijk te lang wacht met overnieuw schilderen kan er houtrot optreden. Het herstel hiervan is vele malen duurder dan een doorsnee schilderklus. Meer weten over het ondhouden van schilderwerk? Lees dan ons artikel Schilderwerk onderhouden.