Denk je erover om je huis te laten schilderen? Verstandig, want schilderwerk aan een huis kan een grote klus zijn waar de meeste onder ons geen tot weinig ervaring mee hebben. Of het nu gaat om het laten schilderen van de buitenkant van het huis of de binnenkant: Kwaliteits-schilderwerk.nl staat voor je klaar! Met onze professionele schilders ziet jouw huis er weer als nieuw uit.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is een klus die eens in de vijf a tien jaar uitgevoerd dient te worden. Het is een klus die een aardige investering vergt en daarom met regelmaat uitgesteld wordt. Dit kan echter juist risicovol zijn. Wacht je te lang? Dan gaat het hout snel achteruit en dat is het laatste dat je wilt. Dit betekent namelijk dat er houtrot kan optreden en er diverse stukken hout of misschien gehele kozijnen, deuren of ramen vervangen moeten worden. Dat is zeer kostbaar, dus zorg ervoor dat je optijd bent!

Wanneer moet je het huis laten schilderen?

Dat is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Allereerst adviseren wij iedereen om de kozijnen twee maal per jaar schoon te maken. Terwijl je dit doet heb je meteen de mogelijkheid om al het schilderwerk eens goed na te lopen en te controleren. Als je hiermee bezig bent, let dan op de volgende zaken:

  • Scheuren in het schilderwerk
  • Ouderdom van de verflaag
  • Zachte stukken in het hout
  • Verkleurde verf

Dit zijn allemaal tekenen dat het tijd is om je huis te laten schilderen. Twijfel je nog? Schakel dan een expert in om je vermoeden te bevestigen. Wij helpen je graag bepalen of het nodig is om het buitenschilderwerk te vervangen.

Voorbereiden schilderwerk: hoe doe je dat goed?

Binnenschilderwerk

Net als de buitenkant van je huis is het belangrijk om eens in de zoveel jaar je huis van binnen te laten schilderen. Een mooie verflaag aan de binnenkant van een huis zorgt voor een toename in je leefcomfort en is dit dubbel en dwars waard. Je kunt natuurlijk zelf de muren en kozijnen schilderen, maar als een professional dit doet zul je altijd een verschil in kwaliteit zien. Kwaliteitsschilderwerk.nl schildert onder andere:

  • Trappen
  • Kozijnen, deuren en ramen
  • Plafonds
  • Muren

De kosten van het schilderwerk

De kosten voor het laten schilderen van je huis kun je eenvoudig berekenen via ons prijscalculator. Je kunt ook eerst onze blog hierover lezen: wat kost een schilder? Op basis hiervan is het mogelijk zelf een berekening te maken.